مروّت این است که خدا نبیند تو را نسبت به آنچه که تو را نهی کرده؛ از منهیات پروردگار متعال اجتناب کند «و لا يفقدك من حيث أمرك» و تو مفقود نباشی در نزد پروردگار متعال نسبت به آنچه که به تو امر کرده.
این همان عبارة اخری فعل واجبات و ترک محرمات است ولیکن ظرافتی که در کلام حضرت صلوات علیه بر فرض صدور روایت است این کلمه «یراک» است یعنی شخص باید این را متوجه باشد که دائما در مرأی و دید پروردگار متعال است و او ناظر بر انسان است در تمام احوال چون فرق میکند.
ببینید الان خود ما همین طور است اگر ببینیم که یک بزرگی دارد ما را میبیند و حواس او به ما هست نشستنمان راه رفتنمان، اصلا شما یک جایی مهمانی رفتی یک بزرگی غذا خوردن شما را میبیند اصلا غذا به دلت نمیچسبد خیلی دقت میکنید که درست بخورید اشتباه مرتکب نشوید.
ما این واقعیت را هنوز به آن نرسیدیم که پروردگار متعال یرانا، ما در محضر حضرت ولی عصر صلوات الله علیه حاضر هستیم. واقعا اگر آدم این را به آن برسد طور دیگری رفتار میکند در مباحثه اگر کم بیاورد سعی نمیکند یک طوری سرش را به هم بیاورد چون میبیند یک کسی آن جا نشسته که حواس او جمع است کوچکترین کاری که بخواهد بکند جلوی او را میگیرد. یا در مقامی که قرار میگیرد امکان ندارد بخواهد غیبت کسی را بکند تا بخواهد دهان به غیبت باز بکند میبیند یک آقایی جلوی او نشسته فوری جلوی او را میگیرد.
ظرافتی که در این کلام است این است «لا يراك الله حيث نهاك و لا يفقدك من حيث أمرك».
امیدواریم که انشاءالله پروردگار متعال عنایت بفرماید و حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف تفضل بفرماید که بتوانیم به دستورات اهل بیت عصمت و طهارت عمل بکنیم.